Print deze pagina
vrijdag, 20 juni 2014 00:00

Suske en Wiske, en.. Elsje!

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Een bliksemactie van Elsje!

Dinsdag rond de middag las ik op Facebook dat twee Suske en Wiske scenaristen Peter van de Gucht en Bruno De Roover Moreau op de redactie van het Haarlems Dagblad zaten, om te werken aan een Suske en Wiske special voor de krant van vandaag. Een tweet naar de redactie later stond ik op de redactie om te bespreken hoe Elsje zou reageren op Sus en Wis in haar krant. 

De redactie vond het leuk, Peter en Bruno vonden het geen enkel punt, en de uitgever had ook geen bezwaar. Snel terug naar de studio, al schetsend bellen met Elsje-schrijver Eric om het idee te finaliseren, inkten, kleurhulp optrommelen. Korte pauze om bij de Xenos naar binnen te rennen en een opblaasbare 3 te halen voor de verjaardag van dochter Nienke dit weekend, terug naar de studio om bij collega Alex de strip te scannen. Zijn computer ontploft ineens. Geen paniek! Als een bezetene naar huis gefietst, daar gescand en doorgestuurd om gekleurd te worden. Eten, opruimen, kindjes naar bed. Naar boven gerend, ingekleurde strip uit de dropbox geplukt, kleurcorrecties gemaakt, en de strip een half uur voor sluiting naar de krant gestuurd. 

Hijg! Hijg!

Ik heb wel vaker spoedklusjes gedaan, maar deze spant de kroon. 

Waar ik nog het meest verbaasd over ben is dat het allemaal zo gladjes ging. Iedereen vond het leuk, niemand stelde eisen of legde beperkingen op. Integendeel, de cartoonidee├źn die ik op de redactie hoorde gingen zelfs Elsje te ver...

Kortom, een erg leuke samenwerking. En de volgende ochtend in de krant; het resultaat. Een hele leuke editie van het Haarlems Dagblad, met erg veel leuk Suske en Wiske materiaal, en als kers op de taart een Elsje cartoon erbij. 

En wanneer het stof weer neergedwarreld is, ga ik over tot de orde van de dag. Elsjes inkten.

Lees 15100 keer
Gerben Valkema